Super hier !!
Door: Danny
Blijf op de hoogte en volg Danny
10 Augustus 2009 | Tanzania, Dodoma
We zitten nu in ngogoro ngoro crater lodge, en verhuizen morgen naar Serengetti..
Bedankt aan iedereen voor leuke foto's en reacties.. .. Kristintje dolgelukkig !!
Binnen een paar dagen een volledig verslagje..
Hierbij alvast de teksten van de Ceremonie
Bedankt Dries het was SUPER !!
Verwelkomingslied
Gij er dan door zakt
22 jaren
zijn zij nu bijeen
Hij haar aan zijn zij
En zij hem aan haar been.
Zij stond daarentegen
Tijdig op de rem
Ander stond hij zekerst
in zijn onderhem.
Maar ze mag niet klagen
Op dit heilig uur
Hij heeft haar laten leven
Aan tweehonderd per uur.
Lezing uit het oud testament
In het jaar 80 voor Christin die dagen trok de profeet Momeddanny langs het meer van GalileHa-Sewinkel.
Aldaar weende een man diep. Mijn visserssloep valt uit malkanderen , ik kan niet meer uit de voeten. Waarop zijn blik op de sloefen van Mohammedanny viel. Gij, Profeet , die op zo’n grote voet leeft, gij moet mij toch kunnen helpen ?
Daarop antwoordde de profeet : Goeiemorgen ! vaneigens ! en hij begon de rotte planken wederom bij malkander te spijkeren. Het vermolmde hout weigerde echter dienst en het bouwsel viel wederom uit malkander. Daarom ontstak de profeet mohameddany in toorn : ‘godverdoeme, klotenboot, brol, ’t altijd ’t zelfde, te min voor mijn stoof zijt ge !
Het brokken hout vloog door de lucht alsof het computerschermen waren. Het volk stroomde toe en keek zwijgend naar de vernielende storm en luisterde met open mond naar de niet aflatende stroom verwensingen.
Toen Mohameddany uitgeraasd was, stapte uit de massa een blonde, jonge vrouw naar voor. ‘Gaat het ?’ vroeg ze met rustige stem. Daarop ontstak Mohammedanny wederom voor drie kwartier in een furie, deze maal gericht op de jonge maagd. Zij liet haar boerka voor het aangezicht zakken, teneinde zich tegen de speekseldruppels te beschermen. Toen de storm was gaan liggen, haalde ze haar gordijn weer op en zei, ten tweeden male : ‘Gaat het ?’ Waarop de profeet zich omdraaide, een boeket bloemen uit zijn mouw trok en de historische woorden sprak : ‘ik ben zo, ’t is te nemen of te laten’.
Waarop hij wederom aan het werk ging. Van heinde en verre liet hij hout aanrukken, nagels smeden en zeilen naaien.
Veertig dagen later was het galjoen gereed. Fier keek hij de visser aan. ‘Knap maar wel wat groot’, sprak die.
Weet gij wel wie hier voor u staat ? antwoordde de profeet ? Bij Mohameddanny is alles groter, straffer , rapper dan bij gelijk welke godsdienst ! Schuift aan, bij mijn dis en ge zult mij leren kennen.
En zo geschiedde. De simpele visser zette zich aan de tafel en de profeet brak het brood. En nog een brood, en nog één. Toen de wijnglazen aanrukten, stond er per abuus een visbokaal tussen. Geen sterveling die het verschil zag, zo groot waren de glazen. De borden werden ter tafel gezet. Amai , zei de visser, daar kunt ge maar beter ne serieuze pladijs inschuiven, anders ziet ge hem niet liggen. De borden waren eigenlijk fruitschalen doch mohameddanny sprak : jatten of telloren, groot denken zit tussen uw oren ! Daarop werden de sintjacobsschelpen, als gefileerde biljaarballen zo groot , in de schotels gerold.
Toen alles in een mum van tijd verorberd was, keerden de mannen terug naar de scheepswerf.
Wat denkt ge , sprak de profeet. Sorry maat, maar daar heb ik geen personeel voor, replikeerde de visser. De profeet trok zijn wenkbrauwen in een plooi. Mijaarde godvertedju, zo sprak hij, en rolde zijne mouwen op. Enkele ogenblikken later was het galjoen, de nagels en de zeilen verleden tijd.
De maagd Christina zag de schone planken en lappen zeil naast makander liggen en sprak : daar zoudt ge wel een serieus pakske surfplanken van kunnen maken.
En zo geschiedde. Hare wijze woorden inspireerden hem. Hare diepe ogen kalmeerden hem. Bij velen bracht de profeet nog vreugde aan, was het niet bij ’t komen, dan was het wel bij ’t gaan.
De voorbeden (door johnny en bert)
Laten we bidden :
Voor de parochianen die met hun jetski vastzitten in de modder in de mongroven
Laat ons bidden
Voor de parochianen rijden als rodeocowboys en die dan die hun boetes op de naam van hun moeder schrijven
Laat ons bidden
Voor de parochianen die op de grond blijven terwijl hun echtgenoot weer zweeft
Laat ons bidden
Voor de parochianen die bij vriesweer de pollepel van hun moeder gebruiken om een ijssurfplank te bouwen
Laat ons ons bidden
Voor de verpleegsters die geen boekhoudster willen worden maar het dan toch al 12 jaar aan hunnen rekker hebben
Laat ons bidden
Voor de kwetsbaren van hart, die soms vergeten dat niet alleen hun hart maar ook hun GSM, computer , hun nieuwe Gsm , hun jetski, hun andere nieuwe GSM, hun barbequetent, hun volgende nieuwe GSM, hun 4X4, hun PDA, die duurder was dan die volgende nieuwe GSM, hun surfplank, hun volgende PDA ..enfin ; dat alles kapot kan
Laat ons bidden.
Voor Danny die vaak zoekende is, in dit leven, dat hij steeds Krisitien bij zich mag hebben om te vinden wat hij zoekt
Laat ons bidden
Voor Kristien, die zo gaarne ne chirurg of nen kinesist aan den haak had geslagen, dat ze ooit rust mag vinden aan de zijde van Danny.
10 Augustus 2009 - 16:42
Lut: