Jatten en taloren
Door: Danny
Blijf op de hoogte en volg Danny
22 Juli 2009 | Italië, Avigliana
We verlaten samen met de rally ons plekje op de col van Sestriere, en gaan op zoek naar een nieuwe stek in de buurt van Turijn.
Vanaf de hoofdbaan vlak voor Turijn volgen we bordjes "Camper-site" die ons opnieuw naar een hachelijke situatie loodsen... 16 bordjes later staan we op een baantje van 2.20 breed in een helling van 30 graden voor een reeks van 15 haarspeldbochten... toffe jongens die Italianen. De enige "Camper" die hier ooit naar boven is gereden moet een korte Mercedes Vito met 350 PK zijn geweest..
Originele manier van klanten-binding.
Via een klein steegje waar de Flair zich met veel moeite tussen de dakterrassen en de dakgoten worstelt bereiken we terug de hoofdweg, en zweren we onszelf dat we daar niet meer afkomen (voorlopig ;-)
Na een nachtje op een parking bij de Meren van Avigliana vinden we een leuke stek op een Mini - Camping waar we 2 Nederlanders helpen (JAWEL .. U leest het goed !! "Nederlanders HELPEN"..) Om hun sleurhut aan te pikken zodat ze de camping kunnen verlaten.. ;-)
Tussen een handvol Italianen, Denen, en Belgen blijven we een paar daagjes staan in de buurt van Turijn.
Volgens Le Corbusier de stad met de mooiste natuur ter wereld.. en we kunnen hem geen ongelijk geven..
Turijn is veel meer dan de hoofstek van Fiat, Lavazza en Martini..
Met 18 kilometer bogengallerijen, schitterende gebouwen en schijnbaar eindeloze shoppingmogelijkheden moet deze stad niets onderdoen voor de klassieke city-trip bestemmingen.
We kuieren wat rond op de grootste markt van Europa, waar je werkelijk alles kan vinden, van kleding, tot groenten en fruit tot koffietassen en wasknijpers... We staan versteld van de ravage die achterblijft wanneer alle marktkramers een paar uur later zijn verdwenen, en de lokale duivenpopulatie, een batterij veegmachines een één stadsarbeider met fluo vestje een borstel de rotzooi te lijf gaan.. een scenario dat zich dagelijks herhaalt.. al een paar eeuwen lang..
De volgende dag kan meteen mee in de top 5 van de leukste motorritten aller tijden worden genotuleerd.
Vanuit Avigliana nemen we onze trouwe boxer mee voor een wandeling langs een schijnbaar eindeloze reeks bochten naar de top van de Col de l'Assietta, die ons vanuit Susa terug naar Sestriere voert. 80 % van de route is onverhard, ligt vol haarspeldbochten, en brengt ons tot 2500 meter, letterlijk en figuurlijk in de wolken...
De Sani-Pas in Lesoto mag dan nog steeds als meest memorabele klim aller tijden staan geboekstaaft, maar op 1000 kilometer van huis is dit ongetwijfeld één van de mooiste routes die je onder de wielen van een GS kan schuiven.
Het was dan ook een zeer bevredigende moto-dag.. zij het niet zonder enige stress voor de passagier die dacht dat ze nu alles wel had meegemaakt...
You ain't seen nothing yet babe ;-)
Fotos op http://www.facebook.com/album.php?aid=93978&id=658783612&l=5af63fa9dd